Senzorna integracija predstavlja proces koji se sastoji iz sledećih faza: prijem različitih draži iz sredine, prenos i obrada primljenih informacija u centralnom nervnom sistemu i na kraju sledi odgovor, odnosno reakcija. Stimulusi mogu biti apsorbovani kroz čulo vida, sluha, mirisa, ukusa, dodira, kao i kroz pokret. Dete još intrauterino počinje da prima određene stimuluse, pa je jako bitan kvalitet i sadržaj istih.

Ukoliko mozak nije u stanju da obrađuje stimuluse, ukoliko su oni neadekvatni po svojoj jačini, kvalitetu, ili se slabije integrišu to dovodi do niza problema koji se javljaju u svim sferama razvoja. Javlja se problem učenja i organizovanja ponašanja, usled nedostatka ovog iskustva.

Zbog velikog značaja senzorne integracije za Vaše dete, u razvojno edukativnom centru “Stimulus” posebna pažnja se posvećuje ovom problemu. Naš tim će Vam pomoći da naučite da pravilno i blagovremeno stimulišete Vaše dete, a ukoliko problem sa obradom senzomotornih informacija postoji jako je bitno početi sa tretmanom na vreme i na taj način doći do optimalnog razvoja deteta.