Današnje vreme mnoge ostavlja bez daha, stalna žurba, previse posla i obaveza stvaraju veliku napetost i stres roditeljima. Taj stres, koji donose  kući sa posla, ulice ili iz gradskog prevoza, koliko god se trudili da odbace projektuje se na dete, nekad jos i intrauterino (uznemirenost trudnice). Nagomilani stres i napetost ogledaju se u poremećajima mišićnog tonusa, emocionalnog naboja i socijalno društvenih ispada.

Relaksacija je metod koji se može primenjivati i kod dece i kod roditelja, a najbolja je kombinacija kada roditelji obučeni za ovu vrstu opuštanja primenjuju tehniku zajedno sa svojim mališanima. Opuštanje i odbacivanje stresa je jako dobro i za fizičko i psihičko zdravlje koje je usled svog tog naboja ugroženo.

Ova metoda se koristi i kod dece sa kojom bez otklanjnja napetosti ne može da se obavi adekvatan tretman. Uz kombinaciju relaksacije, relaksacione masaže i vežbi pravilnog disanja Vaše dete će sa našim timim postići dobre režultate i napredovati u psihomotornom razvoju. Relaksacija detetu omogućava doživljaj slobode pokreta i tela, i projekcije tog pokreta u mentalnu predstasvu, pa između ostalog dolazi do rastuće pokretljivosti mentalnih predstava dece.