Od trenutka rođenja naše oči registruju boje, te boje pokreću cente u mozgu i  informacije koje primamo nas stimulišu. Svet oko nas je raznih boja, a mi za uređenje svog doma, odeće, poslovnog prostora i mnoge druge stvari biramo boje koje nam prijaju i koje volimo.

 Boje predstavljaju i jedan vid energije koja utiče na nas, iz tog razloga hromoterapija je jako bitna za razvoj deteta. Na primer, plava boja je umirujuća, na zapadu se za bebe koriste plave pelene u određenim situacijama. To je samo jedan od vidova uticaja koji mi možemo da primenimo na naše dete. Naravno, tu je okruženje koje mu mi uređujemo, a od boja koje birmao zavisi da li će one pospešiti njegovu koncetraciju, pažnju, ukoliko je dete povučeno da li će ga podstaći na aktivnost.

U “Stimulus” centru hromoterapija je sastavni deo ostalih terapija i pristupa, naš tim vodi računa o svim detaljima i stimulišući sva čula deteta usmerava njegov razvoj i dolazi do rezultata.

Zamislite masažu na udobnom krevetu uz opuštajuću muziku, prigušeno svetlo i arome koje vas vode u neku drugu dimenziju, dok su pritiak i pokret masaže u pravim tačkama, a zatim zamislite masažu u gradskom prevozu gde vas neko samo pritiska. Upravo na ovaj način se gleda i na tretman i efekat koji on ima,iz tog razloga  tim “Stimulus” centra misli na svaki aspekt odnosa sa detetom i na  stimulaciju u svakom domenu u koji spada i hromoterapija.